Talán nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyire fontos, és elengedhetetlen, hogy legyen valaki, aki a Fanuc gépeinket karbantartja és szervizeli. Nagyon sokszor azzal lehet szembesülni, hogy a gép működik, termel és végzi a dolgát: de egyik pillanatról a másikra valamiért leállás történik. Ilyenkor a mérnökök és technikusok csak úgy kapkodnak a fejükhöz. Mit kellene tenni annak érdekében, hogy a robot azonnal megjavuljon, és a termelés lehetségessé váljon?

Milyen Fanuc gépek vannak?

Sokféle Fanuc gép van, de ezek mindegyike robot, különféle feladatokra lehet őket használni, illetve beprogramozni. Nagyon sokszor azt gondolják a szerviz mérnökök és technikusok, hogy ezeket egyszerűbb kezelni, mint a hagyományos CNC gépeket, pedig ez egész egyszerűen nem igaz.

Ennek az az oka, hogy rendkívül komplex a vezérlési technika, ami mögötte rejlik. Ismerni kell hozzá a programozás, elektronika és gépészet alapjait egyaránt, hogy valaki képes legyen sikeresen dolgozni.

Miért remek választás ez a robottípus?

Ha a gyártósoron szerelői munkára lenne szükség, akkor azt egy ember is meg tudja csinálni – de egy robot sokkal precízebben és jobban! Az intelligens gépek korát éljük, amikor minden egyes technológiai műszer felépítése összetett, ámde rengeteg munkát spórolhatnak meg nekünk ezen gépek együttesen.

A javítást jól kell megoldani!

A Fanuc gépek javítását mindig jól kell megoldani. Elengedhetetlenül fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a szakember felelőssége hatalmas. Sokan nem is merik ezt egyedül elvállalni, a rendkívül drága berendezések miatt, hanem külsős CNC javító partnert keresnek.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.