A kutyafésű olyan ápolóeszköz, amelyet a kutyák szőrzetének csomóinak, szőreinek és laza szőrének eltávolítására használnak. A kutyafésűk általában fémből vagy műanyagból készülnek, és a kutya szőrtípusától függően különböző méretű és távolságú fogakkal rendelkeznek.

Előnyei

A kutya szőrzetének rendszeres fésülése kutyafésűvel segít eltávolítani a szennyeződéseket, a törmeléket és a laza szőrt, megakadályozva a szőrtakaró és a csomók kialakulását. Ez segíthet megelőzni a bőrirritációt, és elősegítheti a bőr és a szőrzet egészségét. A rendszeres fésülködés a kutya és gazdája közötti kötődés élményét is jelentheti, mivel lehetőséget biztosít a testi érintésre és a figyelemre.

Megjelenés

A kutyafésűk többféle stílusban kaphatók, beleértve a slicker-fésűket, a tűs fésűket és a bolhafésűket. A slicker fésűk finom, rövid fogakkal rendelkeznek, és jól használhatóak a hosszú szőrű fajták szőrtakaróinak és csomóinak eltávolítására. A tűs fésűk hosszabb, szélesebb körben elhelyezkedő fogakkal rendelkeznek, és jobban megfelelnek a rövid, sima szőrű fajtáknak. A bolhafésűk szorosan elhelyezkedő fogakkal rendelkeznek, amelyekkel eltávolíthatók a bolhák és petéik a kutya szőrzetéből.

Fontos tudnivaló

A kutyafésű használatakor fontos, hogy gyengéd legyen, és kerülje a kutya bundájának húzását vagy rángatását, ami kellemetlenséget vagy fájdalmat okozhat. Fésülje a kutya szőrzetét a szőr növekedési irányában, a fejtetőn kezdve, és a test mentén haladva. A fésülködés közben és után mindenképpen jutalmazza a kutyát dicsérettel vagy jutalomfalatokkal, hogy a fésülködés pozitív élmény legyen.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.