Amikor építőipari kivitelezésbe vágunk bele, nagyon sok kérdés merülhet fel bennünk. Mit kellene csinálni, kiket kellene a munkával megbízni? Mit tehetünk annak érdekében, hogy a legolcsóbban meg tudjuk úszni az egészet – és azért, hogy biztosan ne érhessen minket érdeksérelem? Íme, a válasz – egy az egyben, egy helyen.

Válasszunk megbízható szakembereket

Próbáljunk meg mindig megbízható szakikat találni – legyen szó bármilyen feladatról. Érdemes egy olyan portálon keresni, amely ellenőrzött adatlapokkal rendelkezik, és amely ténylegesen mutat értékeléseket az adott brigádról.

Figyeljünk oda a szerződésre

Mindig olvassuk el a szerződést – hogy mi van abban, mit tudnak nekünk garantálni és mit nem. Vannak-e kötbérek, milyen határidőkkel vállalták el a munkát? Érdemes lehet akár egy jogászhoz is elmenni, 1-1 eseti szerződés átnézésére.

Kössünk biztosítást

Ha lehet, menjünk el egy biztosítóhoz. Ez adott kárértékig állni fogja minden kárunkat, ha probléma merülne fel a kivitelező vagy a tervező részéről. Általában nem olyan nagy összeg a teljes végső árhoz képest egy biztosítást megkötni – és sokszorosan megtérül a befektetés.

Fogadjunk építési műszaki ellenőrt

Menjünk el egy építési műszaki ellenőrhöz, és a tiszteletdíjáért cserébe bízzuk meg őt a szakmai érdekképviseletünkkel. Ez egy kényelmes alkupozíciót fog teremteni számunkra. Az építési műszaki ellenőr megmondja, hogy pontosan mikre kell odafigyelni a szerződés megkötésekor és a szakemberek munkájának ellenőrzésekor.

Tipp: látogassunk el a Stabil Fedél honlapjára – kiváló tetőfedési szolgáltatások egy helyen.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.