Abban az esetben, ha nem hordunk munkaruhát, könnyen előfordulhat, hogy megsérülünk. Egy ruházat természetesen többet jelent, mint a legtöbb egyéb ruhafajta: hiszen vannak akár kesztyűk, kötények vagy cipők: de egy komplett öltözetnek ezek összesége tekinthető.

Miben különbözik egy téli munkaruha?

A téli munkaruhák nagy része abban különbözik a hagyományosoktól, hogy ezek sokkal jobban ki vannak bélelve. A tervezésükkör a különleges környezeti hőmérsékletet meg kell fontolni, de annak a meggondolása is rendkívül fontos, hogy könnyen lehessen bennük mozogni, mert sokszor ez nem olyan egyszerű feladat, mint azt sokan gondolnák elsőre – a különleges bélések miatt.

Miért fontos, hogy bizonyos ruhák jól láthatóak legyenek?

Vannak olyan helyzetek, amikor a láthatóság kifejezetten fontos – ilyen például azon munkák esetén fordul elő, ahol út mellett kell dolgozni éjjel. Ezért fontos, hogy legyenek olyan öltözékek, amelyek remek fényvisszaverő képességgel rendelkeznek.

A vízállóság is nagyon fontos szempont lehet

A vízállóság alapvető kritérium olyan munkakörökben, ahol magas a páratartalom, vagy a csapadék veszélye viszonylag magas – például bizonyos üzemek esetén, vagy akár az építőiparban lehetnek ilyen felmerülő igények.

Mindig minden szempontot figyelembe kell venni rendelés előtt!

Mielőtt rendelni szeretnénk, érdemes lehet minden lehetséges szempontot figyelembe venni. Például arra is érdemes gondolni, hogy mekkora méretre lenne szükség, pontosan milyen külső hatásokkal szemben kellene védelem, és hogy a mechanikai veszély mekkora. Ezek azok a szempontok, amelyeknek a mérlegelése műszaki szaktudást igényel.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.