Nagyon sok mindentől függhet egy biztonságtechnikai rendszer hatékonysága. Sokan úgy gondolják, hogy ez csupán az adott termék, eszköz műszaki paraméterein múlik, azonban ez az elgondolás egész egyszerűen téves.

Sok olyan tényező van, amit figyelembe kell venni, amikor egy ilyen rendszert szeretnénk beüzemelni vagy használni. Mikre érdemes odafigyelni telepítőként?

A termék minősége elengedhetetlen

A termékminőség elengedhetetlen. Abban az esetben, ha eleve hibás a beléptető rendszer, nyilvánvalóan a kellő védelmi hatékonyság sem fog megvalósulni. A hiba sok mindenből eredhet: lehet szoftverre, vagy hardverre visszavezethető, ritkább esetben mindkét területen van meghibásodás.

A telepítés nem lehet rossz

A telepítők is hibázhatnak. Előfordul, hogy valaki rosszul köti be a terméket a hálózatba, de olyan is lehetséges, hogy rossz a mechanikai illesztés, vagy hibás a felfúrás valahol. Ilyen esetben kiemelten fontos, hogy a telepítő szakember azonnal javítsa a problémát. A megfelelő működést már a helyszínen érdemes lehet megvizsgálni.

A komplett rendszerszemlélet is fontos

Az is előfordulhat, hogy a rendszerszemlélet hibás. Lehetséges, hogy a beléptető rendszer habár jól működik, másképp is meg lehet közelíteni az adott helyiséget, és olyanra is lehet példa, hogy maga az elgondolás rossz valamiért – például, nem jó elven működik az eszköz, biometrikus azonosításra és termékre lenne szükség.

 

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.