Sokféle IT szakember létezik, nem csupán a programozók tartoznak bele ebbe a fogalomkörbe. Rengeteg más embernek a munkája szükséges ahhoz, hogy egy komplex, bonyolult, összetett termék el tudjon készülni időre. Miben segíthet nekünk egy jó informatikus, és egyáltalán, mihez érthet?

Projekt menedzser

A projekt menedzser feladata, hogy a projektet időre átadja, és hogy a csapatot egyben tartsa, a feladatokat kiossza a szakmai tudás és kompetenciák alapján. A projektvezető mindig minden tekintetben illedelmes, ámde irányítani képes ember kell, hogy legyen.

IT Support

Ő az, aki az ügyfelekkel való kapcsolattartásért felel. Mindig segít abban az esetben, ha nem tudni pontosan, hogy milyen kérdése lenne az ügyfélnek, és hogy mire lenne kíváncsi. Ő az, aki minden felmerülő kérdésre válaszol, kifejezetten empatikus és türelmes személyek szoktak lenni.

Webfejlesztő

A programozó az, aki a legkeményebb részét viszi a munkának a cégnél. Ő az, aki a fejlesztési, kódolási munkákat elvégzi, ő a fejlesztés minden egyes aspektusát ismeri, és minden részével megfelelően tisztában van.

Rendszergazda

A rendszerüzemeltető szakember feladata, hogy az infrastruktúra megfelelően működjön és az IT rendszer megfelelően legyen kiépítve. Ő az, aki azért felel, hogy a hálózat, e-mail kliensek állandóan, megfelelően működjön.

Mennyibe kerül egy komplex termék lefejlesztése?

Akár több tíz, vagy százmillió forintba is kerülhet, a projekt komplexitásától és összetettségétől függően. Ezt mindig a projektmenedzser méri fel, és ő ossza be az erőforrásokat.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.