Professzor Dr.Regöly-Mérei János

Szakmai életrajz

• Egy sebészeti tankönyvet írt, 17 könyvrészlet és csaknem 100 publikáció szerzője.
  • Mintegy 200 előadást tartott hazai és nemzetközi kongresszusokon.
  • 4 videofilmet készített.
  • 7 nemzetközi társaság tagja volt.
  • 1995-től az Orvosi Hetilap egyik szerkesztője, 1998-2004-ig főmunkatársa, 2005-től haláláig a lap főszerkesztő-helyettese volt.
  • Jelentős szerepe volt az Orvosi Hetilap stratégiájának kialakításában.
  • Speciális szakképzettsége volt a sebészeti szonográfia.
  • Hazánkban 1990 óta az elsők között végzett sebészeti laparaszkópos beavatkozásokat.
  • Speciális transzplantációs sebészeti kiképzést kapott Németországban a máj-, pancreas és a vesetranszplantáció területén.
  • Ultrahang-diaganosztikai ismereteit az erlangeni, a mainzi és a müncheni egyetemet sajátította el.
  • Transzplantációs, endoszkópos és onkológiai sebészeti továbbképzésen vett részt szintén a müncheni, a freiburgi és a strasbourgi egyetemeken.
  • A német Akadéma ösztöndíjával több, mint egy évet töltött Németországban.
  • Számos tudományos projektet vezetett, ilyen például az ultrahangvizsgálat jelentősége az akut hasi betegségek diagnosztikájában, vagy az ultrahanggal vezényelt terápiás eljárások.
  • A Semmelweis Egyetemen több, mint 30 évig tanított.
  • Az elmúlt tíz év valamennyi sebészeti konferenciáján felkérték üléselnöknek és a benyújtott előadások elbírálására.

• Az urgens sonographia szerepe az acut hasi kórképek és a posztoperatív szövődmények felismerésében, elkülönítő kórismérzésében és a terápiás taktika kialakításában /1989/.
  • A laparascopos cholecystectomia epeúti szövődményei /1996/, Általános és részletes sebészet fogorvostanhallgatók számára.