Professzor Dr.Regöly-Mérei János - Interjúk, cikkek

Elhunyt Regöly-Mérei János

Hatvanéves korában elhunyt Regöly-Mérei János professzor, egyetemi tanár, sebész-gasztroenterológus - tájékoztatott a család.

 

Prof. Dr. Regöly-Mérei János

A Semmelweis Egyetem (SE) III. számú Sebészeti Tanszékének tanszékvezető tanárát hétfőn érte a halál.

 

Regöly-Mérei János 1978 óta dolgozott a SE III. sebészeti klinikáján, amelynek 2000 óta igazgatója. Hozzá tartozott a Szent István-Szent László Kórház összevont sebészeti osztálya is.

 

Az 1980-as évek végén nagyrészt neki köszönhető az ultrahang-diagnosztika magyarországi meghonosítása, az ultrahangtechnika széles körű elterjesztése és használata a hazai kórházakban.

 

Regöly-Mérei János 1994 és 1998 között a Budapesti Orvosi Kamara alelnöke, majd 1998-tól elnöke volt. 2002 óta a Magyar Sebész Társaság vezetőségének tagja, fegyelmi bizottságának elnöke, de szintén vezetőségi helyet foglalt el a Magyar Gastroenterológiai Társaság vezetőségében is. A Nemzetközi Sebész Társaság magyarországi képviselője, az Orvosi Hetilap főszerkesztő-helyettese.

 

Ő az első orvos, aki megkapta a Széchenyi-ösztöndíjat. Több száz tudományos publikáció szerzője, egyetemi tankönyvek és szakkönyvek írója.

 

Rendszeresen tartott tudományos előadásokat világhírű egyetemeken, kongresszusokon.

 

MTI

Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány

CéljainkTámogatókSzakmai bizottságKurartóriumJelölésekDíjkiosztóElérhetőség
ElőadásokPublikációkDíjazotti kategóriákSajtószoba

Honlapfejlesztés: A honlapot készítette és üzemelteti: a Konemara Consulting Kft.