Amennyiben a hírlevél hibásan vagy egyáltalán nem jelenik meg, kattintson ide!

Átadták a Regöly díjat 2012-ben

Második alkalommal kapták meg fiatal orvosok és orvostanhallgatók a 750 ezer forint összdíjazású Regöly díjat.

2012-ben a klinikai-kutatás orvos kategóriában Dr. Ónody Péter, az elméleti –kutatás orvos kategóriában Dr. Szász A. Marcell, míg az orvostanhallgató kategóriában Dorogi Bence vehette át a Semmelweis Egyetemen a Prof. Regöly-Mérei Jánosról elnevezett kitüntetést. A Regöly díjra pályázni lehetett; idén transzplantáció, onkológia, minimál-invazív sebészet és endovaszkuláris sebészet témakörökben adtak le világszínvonalú kutatómunkákat a pályázók. A kuratórium és a szakmai bizottság a nyerteseknek orvos kategóriánként 300 ezer forintot, az orvostanhallgató kategóriában 150 ezer forint adott az elismerés mellé. Ezen kívül az OTP Travel, a Semmelweis Kiadó és az Akadémiai Kiadó igazgatói több nagy értékű különdíjat adtak át a Semmelweis napi ünnepségsorozat keretében megrendezésre kerülő Regöly díjátadón. A Regöly Alapítvány különdíjasai: Dr. Csobay-Novák Csaba, Dr. Horti Ildikó, Herczeg György, Bordás Noémi, Nagy Gergely, Ács Balázs és Németh Éva Judit. A pályázaton elindult fiatal orvosok lehetőséget kapnak nemzetközi konferencián való részvételre és publikálhatnak az Orvosi Hetilapban. „Idén háromszor annyian jelentkeztek, mint tavaly. Színvonalasabbnál színvonalasabb pályázatokat adtak be a fiatal orvosok és orvostanhallgatók, a legtöbben transzplantáció és rákkutatás témákban.

Az ország legnagyobb szaktekintélyeit kértük fel, hogy megadott szempontok szerint segítsenek az elbírálásban”-nyilatkozta Prof. Dr. Karádi István a Semmelweis Egyetem dékánja, az alapítvány kurátora. A nemzetközi hírű Dr. Regöly-Mérei János professzor 2009-ben, 60 esztendős korában, váratlanul hunyt el. Az emlékére létrehozott alapítvány célja fiatal orvosok, orvostanhallgatók, anyagi, erkölcsi, szellemi megbecsülése, a médiában való bemutatása. Az alapítvány fővédnökei: Vitray Tamás, Dr. Kemény Dénes, Hajdú B. István és Dr. Borbély Zoltán. Az alapítvány technikai munkáját a Konemara Consulting is segíti. A fiatal orvosok kutatásairól -például rákos sejtek legyőzése, prosztatarák gyógyítása, a mellrák operációs lehetőségei stb. -a Népszabadság Egészség Magazinja minden hónapban egy számban beszámol. A cél, hogy minden olvasó érthető és feldolgozható formában tájékozódjon a különböző betegségekről, gyógyítási módokról és a legújabb kutatások eredményeiről.

 

2012-ben háromszor annyi pályázat érkezett be

2012-ben háromszor annyi pályázat érkezett be, mint az első évben 2011-ben. Idén is a Semmelweis Egyetemen, a Semmelweis napon több száz orvos, kutató és egészségügyi dolgozó, az egyetem vezetése előtt osztották ki a Regöly- díjat.

2012-ben a Regöly-Mérei Alapítvány díjazottai:

Klinikai-kutatás orvos kategóriában győztes:

 • Dr. Ónody Péter

Elméleti kutatás orvos kategóriában győztes:

 • Dr. Szász A. Marcell

Orvostanhallgató kategóriában győztes:

 • Dorogi Bence

a Regöly-Mérei Alapítvány különdíjazottai:

 • Dr. Csobay-Novák Csaba
 • Dr. Horti Ildikó
 • Herczeg György
 • Bordás Noémi
 • Nagy Gergely
 • Ács Balázs
 • Németh Éva Judit

A szakmai bizottság és a kuratórium pályamunkájának magas színvonala miatt oklevelet ítélt oda a következő pályázóknak:

 • Varga Ádám
 • Dr. Borda Bernadett
 • Héjja Hajnalka
 • Csintalan Zsófia
 • Szabóné Dr. Révész Erzsébet
 • Tóth Gábor
 • Dr. Kári Dániel
 • Farkas László
 • Dr. Fekecs Tamás
 • Dr. Prókai Ágnes
 • Dr. Fábián Katalin
 • Czigány Zoltán
 • Gieszer Balázs
 • Dr. Kovács Dávid Ágoston
 • Faragó Zsófia
 • Nagy Zsófia Ilona
 • Cseh Anna

 

Díjkiosztó a Klubrádióban

Irimiás Alíz a Klubrádióban készített egy hosszabb interjút Dr. Karádi Istvánnal a Regöly Alapítvány kurátorával, a Semmelweis Egyetem dékánjával és két díjazottal Dr. Ónody Péterrel és Dr. Szász A. Marcellel

Részlet a Klubrádió adásából:

Prof. Dr. Karádi István dékán: A mindennapi ember talán nem is sejti, hogy például az orvostudományon belül ezek a fiatalok milyen magas szinten képesek kutatást végezni. A tudományos diákköri konferencián 900 előadás hangzik el, és ha ezeket elolvassa valaki, rájön, hogy világszinten mozognak. Tapasztalatból mondom, hogy Amerikában, Angliában és Svédországban is megállják a helyüket.

Igyekezni kell az Alapítványnak a törzstőkéjét úgy fölnövelni, hogy az abból származó jövedelmek biztosítsanak egyre több fiatalnak jutalmat. Azt szeretném elérni, hogy minél többen nyerjenek, és minél több oldalról támogassuk a fiatalokat.

Dr. Ónody Péter a klinikai -kutató orvos kategória nyertese így nyilatkozott: Fontosnak tartom, hogy vannak ilyen pályázatok és nagy örömömre szolgált, hogy az érdeklődő fiataloknak lehetőséget illetve reménysugarat adnak azzal, hogy elismerik a munkájukat. Az anyagi megbecsültségnél sokkal fontosabb az erkölcsi megbecsültség, és ez biztos alapot jelent az elhivatottsághoz.

Dr. Szász A. Marcell elméleti -kutató orvos kategória nyertes pedig úgy fogalmazott: Fontos, hogy olyan kutatásokat végezzünk, ami a betegek közvetlen javát szolgálja. A klinikai és az elméleti kutatás eltávolodott egymástól, ezért tartottam fontosnak, hogy a kettőt összekapcsoljuk, a laborból a betegágy mellé hasznos onkológiai fejlesztések történjenek, a transzlációs onkológiai szemlélet elterjedjen és megvalósuljon. Ez a pályázat egy nagyon jó lehetőség, hogy az eredményeinket megmutassuk főleg egy olyan területen, amit kevéssé képviselnek még az országunkban, és remélhetőleg ezzel megnyílnak olyan kapuk és fejlesztések is, amik amúgy nehezen elérhetőek.

Az interjúk teljes terjedelmében meghallgatható a www.klubradio.hu oldalon.

 

Idén az OTP Travel is csatlakozott a Regöly Alapítvány támogatói közé

Idén az OTP Travel is csatlakozott a Regöly Alapítvány támogatói közé. Molnár Judit ügyvezető igazgató két nagy értékű különdíjat adott át a Semmelweis napi díjkiosztó ünnepségen a pályázaton kimagasló kutatómunkával indult orvosoknak.

2012. június 29.-én a Semmelweis Egyetemen került sor a Semmelweis napi ünnepségsorozat keretében megrendezésre kerülő Regöly díjátadóra, melyre az OTP Travel két különdíjat ajánlott fel.

Minden évben törekszünk arra, hogy valamilyen jó ügyet támogassunk, ezért a Regöly Alapítvány célkitűzéseivel egyetértve, örömünkre szolgált fiatal kutatók támogatása – mondta Molnár Judit, a cég ügyvezető igazgatója. – Az általunk felajánlott különdíjakkal ahhoz szerettünk volna hozzájárulni, hogy a kutatás során tett sok erőfeszítést egy belföldi négycsillagos wellness szállodában pihenhessék ki a fiatal orvosok.

Az OTP Travel Magyarország egyik vezető utazási irodája, immár 28 éve foglalkozik repülőjegyek értékesítésével, külföldi és belföldi szállásfoglalással, tengerparti nyaralások, európai városlátogatások, körutazások, tengeri hajóutak szervezésével.

A cég meghatározó profilja a szakmai és incentive utaztatás, melynek színvonalát a folyamatos képzésben részesülő munkatársak és a megbízható szolgáltatói partnerhálózat biztosítja.

Érdemes rendszeresen követni az OTP Travel weboldalát, ahol akciós utazásokról, új ajánlatokról is tájékozódhatnak: www.otptravel.hu.

Az OTP Travel különdíjazottai 2012-ben:

 • Dr. Csobay-Novák Csaba
 • Dr. Horti Ildikó

 

A Konemara Consulting Kft. a Regöly Alapítvány legelső támogatói között

A Konemara Consulting Kft. egyetlen tevékenységet végez: ügyfeleit minél ismertebbé és minél eredményesebben működővé teszi – mindezt a reklám, az informatika és az ezek kiegészítő, társterületeinek (pl. arculatépítés, online és hagyományos kampányok, pályázatírás, nyomdai kivitelezés…) eszközeit együttesen használva. A tapasztalat azt mutatja: ma már nem elég csak egy honlapot felépítenünk, vagy pusztán szórólapozni ahhoz, hogy egy céget, szervezetet ismertté és működésében eredményessé tegyünk. Rendszerben kell gondolkodnunk, és a rendelkezésre álló lehetőségek közül tudnunk kell azokat kiválasztani, melyek a költségeket alacsonyan tartják, ugyanakkor látható, valódi eredményt hoznak.

Sipos István, a Konemara Consulting Kft. ügyvezetője a díjátadó ünnepségen elmondta: „Okkal támogatjuk a Regöly Alapítványt: egyfelől újítónak és hiánypótlónak látjuk célkitűzésüket, és a közös munka során olyan jó viszonyt tudtunk kialakítani, ami mára azt eredményezte, hogy szinte sajátunknak érezzük az Alapítványt, és az ebbe fektetett, támogatásként adott munkát ennek szellemében végezzük.
Másrészt innovatív, hosszú távú együttműködéseket tudunk kialakítani. Tettük ezt például a Semmelweis Egyetem I. Sebészeti Klinikán működő Kísérletes Sebészeti Részlegével (www.kiserletimuto.hu) közösen. Számukra tavaly, a Konemara Consulting Kft. negyedmillió forint értékű támogatást nyújtott ahhoz, hogy kutatásaik szélesebb körben is ismertté váljanak. Azóta pedig újabb, ígéretes projekteket indítunk együtt, a közös siker érdekében.”

Regöly-Mérei Krisztina: „A Konemara Consulting Kft. már akkor biztosított minket támogatási szándékáról, mikor az alapítvány létrehozását terveztük. Szándékuk később sem változott: folyamatos informatikai fejlesztési- és reklámtevékenységükkel a mai napig stabil és megbízható támogatóink. Sok esetben kérnünk sem kell; a cég munkatársai komoly feladatuknak tekintik a támogatásként végzett munkák teljesítését, emellett folyamatosan adnak ötleteket ahhoz, hogy hogyan tudnánk az Alapítvány célkitűzéseit minél szélesebb körben ismertté tenni.”

A Konemara Consulting Kft. (www.konemara.hu) innovatív ötleteivel és átfogó, komplex szolgáltatásaival kész arra, hogy az Ön cégét, illetve szervezetét is ismertté, sikeressé és eredményessé tegye!

A Hírlevelet fejlesztette: Konemara Consulting Kft.

Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány
H-1125 Budapest, Kútvölgyi út 4.
Központi e-mail cím: info@regolyalapitvany.hu
Bankszámlaszám: 11705008-20497053