Hírek - Átadták Regöly-díjat fiatal orvosoknak és orvostanhallgatóknak

Budapest, 2012. június 30., szombat (OS) - Második alkalommal kapják meg fiatal orvosok és orvostanhallgatók a 750 ezer forintos összdíjazású Regöly díjat. 2012-ben a klinikai-kutatás orvos kategóriában Dr. Ónody Péter, az elméleti -kutatás orvos kategóriában Dr. Szász A. Marcell, míg az orvostanhallgató kategóriában Dorogi Bence vehette át a Semmelweis Egyetemen a Prof. Regöly-Mérei Jánosról elnevezett kitüntetést.
 
A Regöly díjra pályázni lehetett, idén transzplantáció, onkológia, minimál-invazív sebészet és endovaszkuláris sebészet témakörökben adtak le világszínvonalú kutatómunkákat a pályázók.
A kuratórium és a szakmai bizottság a nyerteseknek orvos kategóriánként 300 ezer forintot, az orvostanhallgató kategóriában 150 ezer forint adott az elismerés mellé. Ezen kívül az OTP Travel, a Semmelweis Kiadó és az Akadémiai Kiadó igazgatói több nagy értékű különdíjat adtak át a Semmelweis napi ünnepségsorozat keretében megrendezésre kerülő Regöly díjátadón.
 

 
A Regöly Alapítvány különdíjasai: Dr. Csobay-Novák Csaba, Dr. Horti Ildikó, Herczeg György, Bordás Noémi, Nagy Gergely, Ács Balázs és Németh Éva Judit. A pályázaton elindult fiatal orvosok lehetőséget kapnak nemzetközi konferencián való részvételre és publikálhatnak az Orvosi Hetilapban.
"Idén háromszor annyian jelentkeztek, mint tavaly. Jobbnál jobb, színvonalasabbnál színvonalasabb pályázatokat adtak be a fiatal orvosok és orvostanhallgatók, a legtöbben transzplantáció és rákkutatás témákban.
Az ország legnagyobb szaktekintélyeit kértük fel, hogy megadott szempontok szerint segítsenek az elbírálásban"-nyilatkozta Prof. Dr. Karádi István a Semmelweis Egyetem dékánja, az alapítvány kurátora.
A nemzetközi hírű Dr. Regöly-Mérei János professzor 2009-ben, 60 esztendős korában, váratlanul hunyt el. Az emlékére létrehozott alapítvány célja fiatal orvosok, orvostanhallgatók, anyagi, erkölcsi, szellemi megbecsülése, a médiában való bemutatása. Az alapítvány fővédnökei: Vitray Tamás, Dr. Kemény Dénes, Hajdú B. István és Dr. Borbély Zoltán.
 
Regöly Alapítvány, MTI

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Video megtekintése

Hírek, események

REGÖLY PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2015 Ötödik alkalommal hirdet pályázatot a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány. Az alapítvány célja, olyan orvosok és orvostanhallgatók díjazása, akik kimagasló szakmai tudásukkal, méltón viszik tovább Dr. Regöly-Mérei János munkásságát és ápolják emlékét. A pályázat díjazottjait anyagilag, erkölcsileg és szakmailag is támogatni kívánjuk.

Átadták Regöly-díjat fiatal orvosoknak és orvostanhallgatóknak Budapest, 2012. június 30., szombat (OS) - Második alkalommal kapják meg fiatal orvosok és orvostanhallgatók a 750 ezer forintos összdíjazású Regöly díjat.

Ismét meghirdette fiatal orvosoknak szóló pályázatát a Regöly Alapítvány Budapest, 2011. november 24., csütörtök (MTI) - Ismét meghirdette a fiatal orvosoknak szóló pályázatát a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány; a második alkalommal közzétett felhívás fő témaköre a rákkutatás és a transzplantáció - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Először adták át a Regöly díjakat A legjobb 35 év alatti orvost és orvostanhallgatót jutalmazták az idén először kiosztott Regöly-díjjal a Semmelweis napi ünnepségsorozat részeként - közölte a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány.

Adományozó Ünnepség Adományozó Ünnepséget tartottak a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárában. Az esemény díszvendége volt Dr. Réthelyi Miklós miniszter és felesége.

Adományozó Ünnepség A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárában (1088 Budapest, Mikszáth tér 5.) Adományozó Ünnepséget tartanak december 9.-én,14 órakor.

Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány

CéljainkTámogatókSzakmai bizottságKurartóriumJelölésekDíjkiosztóElérhetőség
ElőadásokPublikációkDíjazotti kategóriákSajtószoba

Honlapfejlesztés: A honlapot készítette és üzemelteti: a Konemara Consulting Kft.