Hírek - Először adták át a Regöly díjakat

A Semmelweis napi ünnepségsorozat keretében idén először adták át a Regöly- díjakat. A Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány – pályamunkák alapján- a legjobb 35 év alatti orvost és orvostanhallgatót ismerte el. Dr. Stangl Rita és Dr. Lukász Péter megosztva nyerte el orvos kategóriában az első díjat és a vele járó 250-250 ezer forintot, míg az orvostanhallgató kategóriában Ender Gábor hatodéves egyetemista pályamunkája bizonyult a legjobbnak, ő a díj mellett 150 ezer forintot vehetett át. A Regöly Alapítvány célja, hogy megkeresse, felkarolja és a médiában is bemutassa a tehetséges fiatal orvosokat és medikusokat. A Regöly Alapítvány kurátorai és szakmai bizottsága szerint kimagaslóan magas színvonalú pályázatok érkeztek be, ezért az összes orvos és orvostanhallgató különdíjakat vehetett át, amelyet többek között a Konemara Consulting, az Akadémai Kiadó, a Semmelweis Kiadó, az Orvosi Hetilap és a Sine Morbo magazin ajánlott fel. Az alapítvány képviselője Regöly-Mérei Krisztina elmondta: nagy eredmény és még nagyobb öröm, hogy már az első évben ilyen sok és értékes pályamunka született. Prof. Dr. Karádi István a Regöly Alapítvány kurátora pedig a díjátadó után úgy fogalmazott, hogy Regöly Alapítvány egy nagyon jól kidolgozott támogatási rendszer, mert valóban lehetőséget ad a fiatal tehetséges orvosok, kutatók erkölcsi és anyagi támogatására és erre most nagy szükség van.

hirado.hu