Szakmai Bizottság

Dr. Ondrejka Pál
egyetemi tanár

Életút:

• 1949. március 21-én született Budapesten.
  • Egyetemi tanulmányait a Budapesti Orvostudományi Egyetemen végezte, ahol 1973-ban kapott diplomát. Azóta is az egyetem különböző sebészeti intézeteiben dolgozott (II. Sebészeti Klinika, III. Sebészeti Klinika, Sebészeti Tanszék).
  • Jelenleg 1997 óta a Kútvölgyi Klinikai Tömbben újra létrehozott II. Sebészeti Klinika tagja, melynek 2001 óta tanszékvezető egyetemi tanára.
  • Pályafutása során hazai és nemzetközi szaklapokban 120 tudományos közleménye, 8 tudományos könyvrészlete jelent meg, hazai és nemzetközi fórumokon 257 tudományos előadása hangzott el.
  • Dr. Regöly Mérei János professzornak az egyetemi évek alatt évfolyamtársa, később a III. Sebészeti Klinikán munkatársa, majd pályatársa és barátja volt.