A Regöly-Alapítvány

Alapítás, céljaink

Prof. Dr. Regöly-Mérei János

2009 nyarán tragikus hirtelenséggel elhunyt Professzor Dr.Regöly-Mérei János. Munkássága, szaktudása, szellemisége, erkölcsi és emberi hozzáállása páratlan és maradandó az orvostudományban. Alapítványunkkal amellett, hogy tisztelettel adózunk emléke előtt, szerettünk volna egy olyan kezdeményezést létrehozni, amely az orvostársadalom és az egész egészségügyben dolgozók fáradhatatlan és lelkiismeretes munkáját ismeri el. Gyakorlatilag Magyarországon –ellentétben a zenészekkel, színészekkel, újságírókkal – alig akad olyan díj, elismerés, amely az egészségügyben dolgozókat jutalmazza. Mi ezen szeretnénk változtatni.

Létrehoztuk a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítványt. A szakma leghíresebb és legelismertebb professzorai vesznek részt a kuratóriumban és a szakmai bizottságban. Az Alapítvány védnökei pedig Vitray Tamás, Dr. Kemény Dénes, Hajdú B. István és Dr. Borbély Zoltán. Minden évben szeretnénk több kategóriában díjátadó ünnepség keretében megbecsülésünket kifejezni. A díj anyagi, erkölcsi és szakmai elismeréssel járna. Sőt a médiában is szeretnénk a nyerteseket bemutatni.

Az Alapítvány kiemelt együttműködő partnere a Semmelweis Egyetem, az Orvosi Hetilap, a Magyar Családorvosok Lapja, több fontos szakmai szervezettel pedig jelenleg is tárgyalunk. Az alapítónak –Dr. Regöly-Mérei Jánosnénak, aki maga is orvos-, a családnak, a barátoknak, a kollégáknak, a pályázatokat elbíráló professzoroknak, civil önkénteseknek az a szándékunk, hogy ezeknek az önfeláldozó, szakmailag kiemelkedő, emberileg és erkölcsileg páratlan embereknek épp olyan tisztelet, ismertséget, szakmai elismerést teremtsünk, mint a filmeseknél az Oscar Díj, vagy a Golden Globe.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Video megtekintése

Hírek, események

REGÖLY PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2015 Ötödik alkalommal hirdet pályázatot a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány. Az alapítvány célja, olyan orvosok és orvostanhallgatók díjazása, akik kimagasló szakmai tudásukkal, méltón viszik tovább Dr. Regöly-Mérei János munkásságát és ápolják emlékét. A pályázat díjazottjait anyagilag, erkölcsileg és szakmailag is támogatni kívánjuk.

Átadták Regöly-díjat fiatal orvosoknak és orvostanhallgatóknak Budapest, 2012. június 30., szombat (OS) - Második alkalommal kapják meg fiatal orvosok és orvostanhallgatók a 750 ezer forintos összdíjazású Regöly díjat.

Ismét meghirdette fiatal orvosoknak szóló pályázatát a Regöly Alapítvány Budapest, 2011. november 24., csütörtök (MTI) - Ismét meghirdette a fiatal orvosoknak szóló pályázatát a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány; a második alkalommal közzétett felhívás fő témaköre a rákkutatás és a transzplantáció - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Először adták át a Regöly díjakat A legjobb 35 év alatti orvost és orvostanhallgatót jutalmazták az idén először kiosztott Regöly-díjjal a Semmelweis napi ünnepségsorozat részeként - közölte a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány.

Adományozó Ünnepség Adományozó Ünnepséget tartottak a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárában. Az esemény díszvendége volt Dr. Réthelyi Miklós miniszter és felesége.

Adományozó Ünnepség A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárában (1088 Budapest, Mikszáth tér 5.) Adományozó Ünnepséget tartanak december 9.-én,14 órakor.

Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány

CéljainkTámogatókSzakmai bizottságKurartóriumJelölésekDíjkiosztóElérhetőség
ElőadásokPublikációkDíjazotti kategóriákSajtószoba

Honlapfejlesztés: A honlapot készítette és üzemelteti: a Konemara Consulting Kft.