A Regöly-Alapítvány

Alapítás, céljaink

2009 nyarán tragikus hirtelenséggel elhunyt Professzor Dr.Regöly-Mérei János. Munkássága, szaktudása, szellemisége, erkölcsi és emberi hozzáállása páratlan és maradandó az orvostudományban. Alapítványunkkal amellett, hogy tisztelettel adózunk emléke előtt, szerettünk volna egy olyan kezdeményezést létrehozni, amely az orvostársadalom és az egész egészségügyben dolgozók fáradhatatlan és lelkiismeretes munkáját ismeri el. Gyakorlatilag Magyarországon –ellentétben a zenészekkel, színészekkel, újságírókkal – alig akad olyan díj, elismerés, amely az egészségügyben dolgozókat jutalmazza. Mi ezen szeretnénk változtatni.

Létrehoztuk a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítványt. A szakma leghíresebb és legelismertebb professzorai vesznek részt a kuratóriumban és a szakmai bizottságban. Az Alapítvány védnökei pedig Vitray Tamás, Dr. Kemény Dénes, Hajdú B. István és Dr. Borbély Zoltán. Minden évben szeretnénk több kategóriában díjátadó ünnepség keretében megbecsülésünket kifejezni. A díj anyagi, erkölcsi és szakmai elismeréssel járna. Sőt a médiában is szeretnénk a nyerteseket bemutatni.

Az Alapítvány kiemelt együttműködő partnere a Semmelweis Egyetem, az Orvosi Hetilap, a Magyar Családorvosok Lapja, több fontos szakmai szervezettel pedig jelenleg is tárgyalunk. Az alapítónak –Dr. Regöly-Mérei Jánosnénak, aki maga is orvos-, a családnak, a barátoknak, a kollégáknak, a pályázatokat elbíráló professzoroknak, civil önkénteseknek az a szándékunk, hogy ezeknek az önfeláldozó, szakmailag kiemelkedő, emberileg és erkölcsileg páratlan embereknek épp olyan tisztelet, ismertséget, szakmai elismerést teremtsünk, mint a filmeseknél az Oscar Díj, vagy a Golden Globe.